Fűszeres krumpli

 Fűszeres krumpli, avagy Pali kísérője

Történt egy Péntek délután, hogy a barátnőkkel elhatároztuk, hogy a jó társaságban elfogyasztunk egy grill csirkét friss fehér kenyérrel és paradicsommal no és persze némi finom itallal. A bevásárló körutunk során a boltban az eladó a pult mögött a meleg illatos grillcsirkékre mutatva megkérdezte:

-Melyik madár legyen?

– A Pali!- mondtam hangosan gondolkodás nélkül a többiek nagy örömére.

Szóval a grillcsirke nálunk csak a Pál/Pali becenevet viseli azóta.

A lényeg, hogy a tegnapi nap folyamán is Pállal a hónom alatt érkeztem haza és a terv szerint Pali maradéka szolgáltatta a mai, illetve a holnapi ebédemet. De amíg itthon kézzel fogyasztható Pál és köret sem kell hozzá csak egy szelet kenyér, addig a munkahelyemen ezt mégsem tehetem meg, így valami köretet kellett hozzá gyártani. A hűtőmbe benézve (igen tudom furcsa, de én ott tartom) konstatáltam, hogy krumpli és hagyma van benne bőven, így egy gyors és nagyon finom köretet gyártottam hozzá:

Hozzávalók személyenként:

2 szem közepes krumpli

1 közepes hagyma

Só, bors, őrölt cili

Ennyi!

Megpucoljuk/ meghámozzunk a hozzávalókat és nagyjából ugyanakkora darabokra vágjuk. Az egészet beleszórjuk egy sütőzacskóba (ha nincs, akkor csak a tepsibe és azt alufóliával letakarjuk) meglocsoljuk olajjal és befűszerezzük sóval, borssal és őrölt chilivel. Kb. 15-250 percig sütjük, majd a zacskóból kiszórva (alufóliát levéve) megpirítjuk.

Természetesen a fűszereket variálhatjuk is, én a bors-chili páros helyett szoktam még rozmaringot vagy kakukkfüvet használni.

Jó étvágyat!

Datocska

Címkék:
Tovább a blogra »