Szilváslepény
2011 február 13. | Szerző: LadyEdna |
Bár nem mondhatnánk, hogy szilvaszezon van éppen, de köszönhetően a balatoni telkünkön egyetlen túlélőként gyümölcsöző szilvafánknak és annak a ténynek, hogy egy hatalmas mélyhűtővel rendelkezem, melyet anyukám telepakolt szeptemberben szilvával nem okoz gondot ezt a nagyon egyszerű és még annál is finomabb süteményt elkészíteni.
Eddig mindig óriási sikert aratott, és még apukámtól is megkaptam azt a bókot, amit eddig csak a Hamami által készített linzer érdemelt ki, miszerint: édes fiam (!) ez mennyei!
Nézzük a hozzávalókat:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
30 dkg liszt
csomag sütőpor
4 tojás
3 marok dió, amit ledarálunk
fahéj
szilva
Ami a lisztet illeti én graham lisztet szoktam hozzá használni, mert nagyon jól passzol ehhez az ízvilághoz és sokkal egészségesebb is, mint a finomliszt.
És hogyan is készül ez a csoda?
Íme :
1.) Veszünk egy nagy tálat, abba beletesszük a kimagozott, félbevágott szilvákat (én még fagyztás elött félbevágom és úgy teszem el, így sokkal egyszerűbb vele dolgozni) és fahéjjal, illetve 4-5 kanál cukorral megszórjuk. Ezt hagyni kell összeérni, amíg levet ereszt.
Ezt a lépést én még a fagyos szilvákkal szoktam megtenni, és így a fahéjjal, cukorral együtt enged ki a szilva és ereszt isteni finom levet.
2.) Egy másik tálban a cukrot a margarinnal, a tojásokkal összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a darált diót is. A szilvalevének a felét is hozzáadjuk a tésztához.
3.) Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és kilisztezünk majd beletesszük a masszát, szépen elsimítgatjuk. A szilvákat szépen sorban ráhelyezzük a masszára és a levének a másik felével meglocsoljuk az egészet.
4.) Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40 percig készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Datocska

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: