Vöröslencseleves

2011 február 21. | Szerző: |

 Paradicsomos vöröslencse leves – gyorsan és egyszerűen

Nem a kedvenc időtöltésem a főzés, és a kamra sincs tele jobbnál jobb alapanyagokkal, amikből pikkpakk 3 fogásos ebédet lehetne előállítani. Azért sem szeretek főzni, mert egy személyre szerintem a legnehezebb eltalálni a mennyiséget.

Mivel folyamatosan éhes vagyok, mégsem árt, ha azért egy-két apróság megbújik a szekrényemben. Íme egy gyors és laktató leves minimális összetevőkből! Én degeszre ettem magam ekkora mennyiségből főételként, szóval két normális étkű embernek desszertel elég lehet és kb. 500 Ft-ból kijön. Ráadásul állítólag a lencse megszépít;)

A hozzávalók:

250 g vöröslencse

1 fej vöröshagyma

1 paradicsompüré konzerv (70g)

(legalább:)) 1 fokhagyma

fűszerek (só, bors, őrölt kömény, bazsalikom, vagy ami szerinted még beleillik)

1 babérlevél, citromlé

A kockára vágott hagymát kevés olajon megfuttatom, aztán hozzáadom a lencsét, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.

Amikor puhára főtt, beleteszem a paradicsompürét, a szétnyomott fokhagymát, fűszereket, a babérlevelet. Ezután felengedem vízzel – a mennyiség attól függ, mennyire sűrűre akarom főzni – és összeforralom az egészet. Én a végén kis citromlevet is nyomtam bele. A babérlevelet szerintem még az elején is bele lehet tenni, de én kóstolás után tettem csak bele, mert úgy éreztem, hogy nem árt neki.

Jó étvágyat:D

Pumácska

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!