Vöröslencseleves
2011 február 21. | Szerző: LadyEdna |
Paradicsomos vöröslencse leves – gyorsan és egyszerűen
Nem a kedvenc időtöltésem a főzés, és a kamra sincs tele jobbnál jobb alapanyagokkal, amikből pikkpakk 3 fogásos ebédet lehetne előállítani. Azért sem szeretek főzni, mert egy személyre szerintem a legnehezebb eltalálni a mennyiséget.
Mivel folyamatosan éhes vagyok, mégsem árt, ha azért egy-két apróság megbújik a szekrényemben. Íme egy gyors és laktató leves minimális összetevőkből! Én degeszre ettem magam ekkora mennyiségből főételként, szóval két normális étkű embernek desszertel elég lehet és kb. 500 Ft-ból kijön. Ráadásul állítólag a lencse megszépít;)
A hozzávalók:
250 g vöröslencse
1 fej vöröshagyma
1 paradicsompüré konzerv (70g)
(legalább:)) 1 fokhagyma
fűszerek (só, bors, őrölt kömény, bazsalikom, vagy ami szerinted még beleillik)
1 babérlevél, citromlé
A kockára vágott hagymát kevés olajon megfuttatom, aztán hozzáadom a lencsét, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.
Amikor puhára főtt, beleteszem a paradicsompürét, a szétnyomott fokhagymát, fűszereket, a babérlevelet. Ezután felengedem vízzel – a mennyiség attól függ, mennyire sűrűre akarom főzni – és összeforralom az egészet. Én a végén kis citromlevet is nyomtam bele. A babérlevelet szerintem még az elején is bele lehet tenni, de én kóstolás után tettem csak bele, mert úgy éreztem, hogy nem árt neki.
Jó étvágyat:D
Pumácska
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: