Csodálatos reggeli

Volt szerencsém a napokban beszerezni szuflétálkákat, hála a a szupermarketek állandó ilyen-olyan akcióinak.

Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy még mielőtt szuflét csinálnék benne, gondoltam kipróbálok valami mást, egy egyszerű, ám annál nagyszerűbb tojásos reggelit, aminek a legnagyobb előnye, hogy nem kell vele sokat pepecselni.Ha valakinek nincs szuflétálkája, akkor kisebb hőálló tálban is meg lehet csinálni. A lényeg, hogy a sütőben készül, így bírnia kell a nagyobb hőt.

Na lássuk:-)

Hozzávalók:

– tálkánként egy tojás

– egy kis darab kolbász (kb. 5 centi hosszú)

– két szelet füstölt főtt tarja

– a szál újhagyma

A fenti mennyiséget egyébként két személyre számoltam, úgyhogy ha valaki több embernek készítene, akkor értelemszerűen sokszorozza az adagot.

Elkészítés:

Még mielőtt nekiállnánk összeállítani, gyújtsuk be a sütőt a legnagyobb fokozatra.

Ezután némi zsiradékkal kenjük ki a tálkákat. Én kacsazsírt használtam most, mert éppen volt itthon, de a margarin vagy a vaj is ugyanolyan jól megteszi.

Ezután kockázzuk fel a tarját, tálkánként egy-egy szeletet, a kolbászt, karikázzuk fel az újhagymát, és rakjuk mindezeket a tálkákba.

Ezután mindegyik tálkába üssünk bele egy tojást. Szerintem a legegyszerűbb, ha először egy pohárba törjük bele a tojásokat, és onnan borítjuk a tálkába, de az ügyesebbek csinálhatják rögtön élesbe.

És mikor mindezekkel megvagyunk, egy tepsire rakjuk a kis kreálmányokat ( pusztán  a könnyebb mozgatás végett), és betoljuk a sütőbe, amit abban a pillanatban leveszünk a legkisebb fokozatra (ez elég középkori módszer egyébként a részemről, mármint a a legmagasabb és legalacsonyabb fokozat állandó használata, de mivel nem valami jó a sütőm, nem nagyon van más választásom).

A tojásnak olyan negyed óra kell ahhoz, hogy tökéletesen elkészüljön, de mindenki ellenőrizze magának, mert én például kicsit lágyabban szerettem. Elképzelhető, hogy a keményebb tojáshoz húsz perc is szükségeltetik.

Miután elkészült, tányérra rakjuk a tálkákat, mellé pirítóst és zöldségeket, valamint teát kínáljunk. Nekem mániám a szép tálalás, úgyhogy én rendszeresen kidekorálom:-)

Címkék:
Tovább a blogra »