Újabb reggeli
2012 április 1. | Szerző: LadyEdna |
Nem tudom mennyire derült ki az elmúlt időben, de nagyon szeretem a változatosságot. A legritkább esetben eszem ugyanazt, igyekszem mindig variálni a kis ételeimet. Ennek lehet az oka a tavaly kezdett életmódváltásom is, hiszen be kellett bizonyítanom magamnak, hogy úgyis lehet egészségesen étkezni, hogy nem esünk az egyhangúság csapdájába.
Pontosan ezért igyekszem mindig valami újat kiókumulálni reggelire, hiszen az a nap egyik legfontosabb étkezése ugye, attól függ, hogy hogyan is indul a napunk. És bármennyire preferálom is a kekszeket és a joghurtokat, na meg a gyümölcsöt, néha azért másra vágyom. Mint pl, a kolbászos tojásra lentebb, vagy egy jó kis szendvicsre.
Hozzávalók:
– 2 szelet kenyér (1 főre)
– 1 kk olívaolaj
– 1 gerezd fokhagyma
– egy teáskanál pesto (én boltban vettem, nem magam készítettem. Rendkívül hasznos kis jószág, bármilyen ételt feldob, sőt a pestos tészta még ebédként is megállja a helyét)
– 1 fél paradicsom
– 1 retek
Elkészítés:
A trükk ebben a szendvicsben abban leledzik, hogy nem pirítóban pirítjuk meg a kenyeret, hanem egy serpenyőben. Higgyétek el, sokkal finomabb lesz, bár az tény, hogy kicsit macerásabb. Viszont az olívaolaj miatt sokkal finomabb is, hiszen kap a kenyér egy pluszt ízt.
Szóval: egy serpenyőben felhevítünk egy kk olívaolajat, amibe először is beleforgatjuk a kenyerünk mindkét oldalát, majd óvatosan megpirítjuk. Nem lesz ugyan olyan szépen egyenletesen megsülve, de én sokkal jobban szeretem így.
Miután megpirult a kenyér, mind a két oldalán bedörzsöljük fokhagymával, vékonyan megkenjük a pestoval, majd elrendezzük rajta a paradicsomot és a retket, végül sózzuk és borsozzuk.
Én személy szerint nagyon imádom, mert hamar megvan, és mégiscsak izgalmasabb, mint egy egyszerű párizsis szendvics:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: