Csokis keksz
2012 április 13. | Szerző: LadyEdna |
Új kedvenc újságom a BBC Good Food. Távol álljon tőlem, hogy bármit úgy csináljak, ahogy le van írva, de nagyon jó kis ötleteket lehet meríteni belőle, arról ne is beszéljünk, hogy milyen guszta az egész újság, szívem szerint beleharapnék. De nem lehet, úgyhogy inkább főzök belőle.
Jelen esetben a csokis kekszre esett a választásom, amit nyilvánvalóan teljesen átvariáltam.
Hozzávalók:
– 20 dkg vaj (én 10 dkg vajat és 10 dkg margarint használtam)
– 10 dkg cukor
– 5 dkg kakaóval elkevert cukor (ez megmaradt a múltkori kakaós csiga projektből, de egyébként 5 dkg cukorhoz keverjünk egy ek kakaót, és jók vagyunk)
– 20 dkg liszt
– 2 tojás
– fél csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 tábla keserűcsoki
Elkészítés:
A vajat, a cukrot, a kakaós cukrot, a két tojást, na meg a vaníliáscukkert beleöntjük egy tálba, és jól kikeverjük. Ehhez nem árt, ha a vajat előtte szobahőmérsékleten hagyjuk egy kicsit megolvasni. Ne nagyon mikrózzuk, mert furcsa dolgok sülhetnek ki belőle, és a végén kiderül, hogy igazából nem is vaj/margarin van a kezünkben, hanem a modern élelmiszergyártás egy frankensteinje. Komolyan. Tapasztalat.
Miután jól elkevertük a fenti masszát, beleöntjük a lisztet, és a sütőport, és azzal is jól elkeverjük. Egy viszonylag könnyen kenhető masszát kapunk.
Az étcsokit kockázzuk fel, törjük darabokra. Az egyik felét öntsük a masszába, és keverjük bele.
Mindeközben melegítsük elő a sütőt.
A tepsit kivajazzuk, lisztezzük, vagy leaulofóliázzuk, vagy bármilyen más módon levédjük tapadás ellen, utána pedig fogunk egy evőkanalat, és azzal szép kis halmokat gyártmányozunk a tepsibe, lehetőleg ne túl közel egymáshoz, nehogy összeragadjanak a drágák. Miután tele lett a tepsi, a kekszek tetejére szórunk a csoki másik feléből, csak hogy dizájnos is legyen.
Ha ezzel megvagyunk, betoljuk a sütőbe, és közepes lángon kb. 20 percet sütjük. Az eredeti recept szerint addig kell sütni, míg meg nem keményszik, de ha addig sütöm, akkor még mindig nem vettem volna ki, szóval itt valami tévedés lehet. Szóval 20 perc.
Ha eltelt a 20 perc, és már nem folynak a kis kreálmányaink, akkor kivesszük, és hűlni hagyjuk őket.
És ennyi. Ez se bonyi. Ha valaki akar még egy extra adag csokilöketet, akkor a felét még belemárthatja olvasztott csokiba is.
Én ezt reggeliztem ma. És boldog lettem tőle:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: