Meggyszósz

2012 május 6. | Szerző: |

A meggyszósz egy olyan dolog, ami meg szokta osztani az embereket. Van, aki agyon szereti, és van, aki nagyon utálja. Én személy szerint úgy gondolom, hogy ennek egyetlen oka az, hogy a világ nem ismerkedett még meg azzal a fajtával, amit mi készítünk. Ugyanis én nem holmi liszt ízű borzadványt tudok ám csinálni, hanem olyan csuda finom dolgot, ami bizony eddig mindenkinek ízlett, aki megkóstolta.

Persze úgy tűnhet most, hogy valami nagy csodát fogok itt megosztani, de erről természetesen szó sincsen, nincsen semmi trükk a dologban, legalábbis nem olyan óriási, mint amilyet várna az ember. Egyetlen trükkje van a dolognak egyébként, mégpedig a puding. Bezony.

Hozzávalók:

– 1 meggybefőtt (lehet magozott, magozatlan, ki melyiket szereti jobban)

– 1 eperpuding (a hagyományosat válasszuk, ne a főzés nélkülit)

Elkészítés:

A meggybefőttet feltesszük a levével együtt főni. Közben fél deci tejjel kikeverjük a pugyingot, hogy még véletlenül se legyen csomós. Amikor felforrt a meggy, lejjebb vesszük a lángot, és belekeverjük a kikevert pudingot. Még kábé 2 percig főzzük, amíg jól besűrűsödik, aztán hagyjuk kihűlni, és annyi.

Képet sajnos nem tudok mutatni, mert megettem, mire eszembe jutott:-)

Az a jó egyébként, hogy a meggyszósz másnap jó kis puding állagú lesz, és hidegen valami isteni finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!