Mustáros-tejszínes csirkemell

2011 február 22. | Szerző: |

 

 

Előző napról maradt egy fél csirkemellem, ami elég sovány ebéd egy nagyétkű embernek. Gondoljuk csak végig, mit is ennék szívesen, amivel jól is lakhatok. Hm..van otthon hagyma, tejszín, ez jó kiindulási alap rizzsel. De kéne valami plusz..mondjuk kukorica. Ááá, talán a neten találok egy ötletet.

Találtam is, amit alapként használtam, de az adagoktól eltértem, és curryt sem tettem bele. De így is elég pikáns, savanykás íze lett, köszönhetően a sok hagymának és a mustárnak.

Összesen fél órámba telt az elkészítése, jutott vacsorára is egy kisebb adag, és ez lesz a holnapi ebéd:D

 

Mi kell hozzá:

(A zárójelben az általam felhasznált adag szerepel, ez persze változtatható, pl. több hússal, kevesebb kukoricával, és simán több hagymát is elviselt volna, csak én már lusta voltam újat pucolni, amikor összeesett az, ami az olajon illatozott)

 

– csirkemell (fél)

– hagyma (2 nagyobb)

– mustár (tocsogjon a husi benne)

– tejszín (200 ml-es doboznak kb. a fele)

– só, bors, bazsalikom, petrezselyem

– kukorica (1 doboz)

– friss citrom leve

 

A husit csíkokra vágtam és egy tálkában megsóztam, borsoztam, mustárral összekevertem, majd félretettem. Két nagyobb hagymát szeletekre vágtam, karikákra szedtem, pici olívaolajon nem csak megfuttattam, hanem szépen megbarnítottam, -fonnyasztottam. (Jól megszórtam sóval, hogy így kiengedje a levét, és azért ne égjen oda). Ezután hozzáadtam a húst, miközben sült, még egy pici só, bors, petrezselyem, bazsalikom is került hozzá. A húst többször megkevertem, hátha a mustár esetleg odaég, majd amikor már megfehéredett, egy-két helyen picit pirult is, és a hagymás-mustáros alap is kezdett mennyei illatokat árasztani, hozzáadtam a kukoricát, a tejszínt, tettem még bele fűszereket, és belenyomtam egy kis citromlevet. (Egy kicsit sok is lett, de tejszínnel ellensúlyoztam a savanykás ízt.). Ezután jól összerottyantottam az egészet, és kész is volt:D

Pumácska

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!