Fűszeres krumpli
2011 február 13. | Szerző: LadyEdna |
Fűszeres krumpli, avagy Pali kísérője
Történt egy Péntek délután, hogy a barátnőkkel elhatároztuk, hogy a jó társaságban elfogyasztunk egy grill csirkét friss fehér kenyérrel és paradicsommal no és persze némi finom itallal. A bevásárló körutunk során a boltban az eladó a pult mögött a meleg illatos grillcsirkékre mutatva megkérdezte:
-Melyik madár legyen?
– A Pali!- mondtam hangosan gondolkodás nélkül a többiek nagy örömére.
Szóval a grillcsirke nálunk csak a Pál/Pali becenevet viseli azóta.
A lényeg, hogy a tegnapi nap folyamán is Pállal a hónom alatt érkeztem haza és a terv szerint Pali maradéka szolgáltatta a mai, illetve a holnapi ebédemet. De amíg itthon kézzel fogyasztható Pál és köret sem kell hozzá csak egy szelet kenyér, addig a munkahelyemen ezt mégsem tehetem meg, így valami köretet kellett hozzá gyártani. A hűtőmbe benézve (igen tudom furcsa, de én ott tartom) konstatáltam, hogy krumpli és hagyma van benne bőven, így egy gyors és nagyon finom köretet gyártottam hozzá:
Hozzávalók személyenként:
2 szem közepes krumpli
1 közepes hagyma
Só, bors, őrölt cili
Ennyi!
Megpucoljuk/ meghámozzunk a hozzávalókat és nagyjából ugyanakkora darabokra vágjuk. Az egészet beleszórjuk egy sütőzacskóba (ha nincs, akkor csak a tepsibe és azt alufóliával letakarjuk) meglocsoljuk olajjal és befűszerezzük sóval, borssal és őrölt chilivel. Kb. 15-250 percig sütjük, majd a zacskóból kiszórva (alufóliát levéve) megpirítjuk.
Természetesen a fűszereket variálhatjuk is, én a bors-chili páros helyett szoktam még rozmaringot vagy kakukkfüvet használni.
Jó étvágyat!
Datocska
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: