Rágcsa

2011 március 15. | Szerző:

 Sokáig bajban voltam, hogy mégis mit rágcsáljak filmnézés közben, mert a csipsz nem a legjobb lehetőség. És akkor még finom voltam. Aztán egyszer barátnőm csinált ilyen trutymót, és azóta én is kipróbáltam. Egyszerű, laktató, és nagyon finom:-D

Hozzávalók

– 1 répa

– 1 tv paprika

– 1 fél kígyóuborka

– 1 darabka kígyóuborka

– 1 doboz tejföl

– fűszerek (én személy szerint sót, borsot, fokhagyma granulátumot, friss bazsalikomot, és tárkonyt használtam, de persze embere válogatja)

Elkészítés

Nagyon nagyon bonyolult dologról beszélünk egyébként, amihez óóóriási szakértelemre van szükség:-) Persze nem. Egyszerűen csak felszeleteltem a zöldségeket vékony csíkokra, majd befűszereztem a tejfölt, és ennyi.

A jó benne, hogy igazán nem bonyolult, de ha fogunk egy tálcát, és a tejfölös zöldségek mellé gusztán odarendezünk üvegpohárba egy kis mogyorót, és füstölt sajtot, akkor máris olyan, mintha egyrészt sokat készültünk volna, másrészt pedig szépérzékünkről is bárki megbizonyosodhat. 

Ha nagyon kifinomultnak akarnánk tűnni, akkor érdemes még a tálcára egy kis aszalt gyümölcsöt rakni, vagy almát camembert sajttal. Az utóbbi egyébként legalább olyan jó párosítás, mint az aszalt sárgabarack fetával, ugyanis mind a két esetben egy viszonylag semleges ízű, nem túl édes gyümölcsről beszélünk, amelyeket pompásan kiegészít a sajtok íze.

Címkék:

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!